Menu Sluiten

Veelgestelde vragen

Mobility services

Veelgestelde vragen

FAQ categories

Load More

Dynafix FAQ

Mobility services

De onderdelen voor mijn reparatie zijn niet op voorraad. Hoe kan dat?

Wij zitten er bovenop
Wij zijn continue bezig met het in kaart brengen en bestellen van alle benodigde onderdelen. We willen je graag zo snel mogelijk weer een werkend product in handen geven. Helaas merken wij ook de gevolgen van de wereldwijde onderdelen tekorten. Met name chips zijn moeilijk leverbaar en leveranciers kunnen ons daardoor niet altijd een indicatie geven van de levertijd.

Wereldwijd chip tekort
Een chip dient als geheugen of processor in een apparaat. Steeds meer apparaten maken gebruik van chips. De fabrieken die chips produceren kunnen de vraag op dit moment moeilijk bij benen. Dit effect is versterkt door de Corona pandamie. Aan de ene kant deed het thuiswerken de vraag naar apparaten met chips stijgen terwijl aan de andere kant fabrieken stil kwamen te liggen. Om aan de gestegen vraag te voldoen dienen de fabrieken op te schalen. Dit kan helaas nog jaren duren doordat er specialistische apparatuur nodig is.

Valt het toestel defect binnen de garantievoorwaarden?
We repareren je toestel kosteloos!

Wanneer zijn er dan wel kosten verbonden aan de reparatie?
Soms blijkt tijdens de controle van het toestel dat er sprake is van vochtschade of val-, stoot- of drukschade. De reparatie valt dan buiten de garantievoorwaarden. Wees gerust, veelal is een toestel met dergelijke schade te repareren. Je ontvangt hiervoor een offerte. Indien je toestel niet meer te herstellen is ontvang je een offerte voor een vervangend toestel.

Offerte
Op de offerte kun je de reparatie- of vervangingskosten vinden. Pas na jouw akkoord op de offerte gaan we aan de slag met de reparatie of het leveren van een vervangend toestel.

Andere opties op de offerte kunnen zijn:

• Het toestel ongerepareerd retour ontvangen. Je betaald dan enkel de onderzoekskosten.
  • Afstand doen van het toestel voor milieuvriendelijke verwerking. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Onderzoekskosten
Onderzoekskosten zijn de kosten die gemaakt zijn voor het registreren van de reparatie, het controleren van het binnengekomen toestel en het retour transport. De onderzoekskosten bedragen minimaal €35,00.

Vakkundig en met garantie
In tegenstelling tot vele andere reparatie partijen heeft Dynafix officiële licenties van fabrikanten om toestellen te mogen repareren. Dit gebeurt ten alle tijden met officiële onderdelen waardoor je garantie wordt behouden. Ook bieden wij 3 maanden garantie op de uitgevoerde reparatie. Wel zo fijn!

Wij repareren met liefde!
Jouw toestel geniet bij ons van de grootste zorg. We maken het tip top schoon en installeren de nieuwste software. Daarnaast gaat Dyna voorzichtig met de data op jouw toestel om, je wilt immers niet dat informatie uit jouw telefoon zomaar op straat komt te liggen.

Nee, na ophaling van het toestel verwijderen wij altijd alle data die er nog op staat ter bescherming van jouw persoonsgegevens.

Nee, om je toestel te kunnen openen tijdens de reparatie moeten we je screenprotector verwijderen.

He, wat vervelend! Gelukkig bieden we 90 dagen garantie op de uitgevoerde reparatie of op het vervangende toestel.  We helpen je graag zo spoedig mogelijk aan een goed functionerend toestel. Neem contact met ons op via de consumentencontact pagina. Dan zoeken we samen naar een oplossing!

Mobility services

Waarom ontvang ik een vervangend toestel?

Apple
Voor sommige defecte onderdelen ontvang je via Apple standaard een vervangend toestel. Ook wanneer we je toestel niet kunnen repareren of wanneer de kosten van de reparatie hoger zijn dan de nieuwwaarde van het toestel ontvang je een vervangend toestel.

Overige merken
We hebben je toestel niet kunnen repareren of de kosten van de reparatie zijn hoger dan de nieuwwaarde van je toestel. Je ontvangt daarom een vervangend toestel.

Mobility services

Wat is val-, stoot-, drukschade?

Val/stootschade: Schade die is gevolg is van het vallen of stoten van het toestel (bijv. je stoot tegen de hoek van de tafel terwijl het toestel in de broekzak zit)

Drukschade: Schade die ontstaan is door druk op het toestel (bijv. door op het toestel te gaan zitten terwijl deze zich in de achterzak bevindt).

Val-, stoot- of drukschade is soms duidelijk zichtbaar aan de buitenkant van je toestel. Denk aan een gebarsten display of een deuk in de behuizing. Het kan ook voorkomen dat de schade niet zichtbaar is aan de buitenkant van je toestel. Je toestel heeft dan interne schade (bijv. een gebroken moederbord).

Veel voorkomende toestelklachten bij val-, stoot- of drukschade
– Uitvallen van bepaalde functies van het toestel
– Volledig uitvallen of niet meer functioneren van het toestel

Is val-, stoot- of drukschade te herstellen?
Val-, stoot- of drukschade valt buiten de fabrieksgarantie. Maar wees gerust, vaak is een toestel nog te herstellen. Je ontvangt hiervoor een offerte.

Mobility services

Wat is vochtschade?

Vochtschade aan je toestel kan ontstaan door:
– Contact met water of een andere vloeistof (bijv. fietsen in de regen met de telefoon in de broekzak)
– Condensatie (bijv. douchen met de telefoon op de badkamer)

Is vochtschade te herstellen?
Deze klachten worden veelal veroorzaakt doordat vocht het moederbord aantast. Dit noemen we ook wel oxideren. Vochtschade valt buiten de fabrieksgarantie. Maar wees gerust, vaak is een toestel met vochtschade nog te herstellen. Je ontvangt hiervoor een offerte.

Mobility services

Wat zijn onderzoekskosten?

Onderzoekskosten zijn de kosten die gemaakt zijn voor het registreren van de reparatie, het controleren van het binnengekomen toestel en het retour transport. De onderzoekskosten bedragen minimaal €35,00.

Offerte
Je hebt een offerte ontvangen omdat we je toestel niet binnen de garantievoorwaarden van de fabrikant kunnen afhandelen. Je kunt hierop de reparatie- of vervangingskosten vinden. Pas na jouw akkoord op de offerte gaan we aan de slag met de reparatie of het leveren van een vervangend toestel.

Andere opties op de offerte kunnen zijn:

• Het toestel ongerepareerd retour ontvangen. Je betaald dan enkel de onderzoekskosten.
  • Afstand doen van het toestel voor milieuvriendelijke verwerking. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Onderzoekskosten
Onderzoekskosten zijn de kosten die gemaakt zijn voor het registreren van de reparatie, het controleren van het binnengekomen toestel en het retour transport. De onderzoekskosten bedragen minimaal €35,00.

Hoe kan ik de offerte beantwoorden?
Je kunt de offerte online beantwoorden. Ga hiervoor naar MyDynafix.

Je kunt de status van je reparatie volgen via MyDynafix

Mobility services

Hoe schakel ik ‘Zoek mijn iPhone’ uit?

Volg onderstaande instructie om de functie ‘ Zoek mijn iPhone’ uit te schakelen.

Optie 1: Mijn toestel gaat nog aan
1. Ga naar ‘instellingen’ en klik op je ‘Apple ID’ bovenaan het scherm. Zie je deze niet staan ga dan door naar de instructies voor Optie 2.
2. Klik op ‘iCloud’ en klik ‘Zoek mijn iPhone’. Je schakelt ‘Zoek mijn iPhone’ uit door het groene schuifje naar links te klikken. Voer nu je wachtwoord in.
3. Het kan zijn dat je nogmaals je toegangscode en/of Apple ID wachtwoord moet invoeren.
4. Zet je iPhone uit voordat je deze terugstuurt. Krijg je een foutmelding ga dan door naar Optie 2.

Optie 2: Mijn toestel functioneert niet naar behoren of gaat niet meer aan
1. Schakel het toestel uit (indien van toepassing)
2. Log op je computer, laptop of ander mobiel toestel in met je AppleID en wachtwoord en ga naar icloud.com
3. Selecteer ‘Zoek mijn iPhone’ en klik op ‘Alle apparaten’ bovenaan de pagina. Je ziet hier een overzicht van alle apparaten die aan je Apple ID gekoppeld zijn.
4. Als je een grijze X naast je beschadigde/defecte toestel ziet klik je daar op. Bevestig de verwijdering van het toestel.

Mocht het onverhoopt niet lukken om de functie “Zoek mijn iPhone” uit te schakelen, neem dan alstjeblieft contact op met AppleCare. AppleCare is telefonisch bereikbaar via 0800- 0201 581 (gratis) of via hun online support.

Het IMEI-nummer bestaat uit 15 cijfers en begint met 35, 012, 013 of met 86. Je kan het IMEI-nummer als volgt vinden:
• *#06# intoetsen en bellen op je toestel
• op de originele verpakking
• op de achterkant van het toestel
• via de instellingen van het toestel
• op de aankoopbon
• op de achterkant van de accu
• op de simkaarthouder

Kun je het IMEI-nummer toch niet vinden? Raadpleeg dan de handleiding van je toestel of ga naar de website van de fabrikant.

Fabrieksgarantie
Op de website van de fabrikant kun je terugvinden hoelang je garantie hebt op je toestel.

Garantie na reparatie of vervanging
Aangezien wij repareren volgens de officiële richtlijnen van de fabrikanten zul je na de reparatie of vervanging van je toestel de resterende garantietermijn van de fabrikant behouden. Daarbij heb je  90 dagen garantie op de door ons uitgevoerde reparatie of op het vervangende toestel. Deze 90 dagen gaan in op de dag dat we het toestel verzenden.

Load More